Aký je rozdiel medzi silikónovým materiálom a PVC materiálom?

Sat Sep 17 21:33:53 CST 2022

Existuje nespočetné množstvo produktov zo silikónu a PVC mäkkej gumy. Pretože produkty sú podobné, existuje veľa ľudí, ktorí bez rozdielu plnia číslo. V skutočnosti je medzi nimi veľký rozdiel.

 

Hlavné rozdiely medzi silikónom a PVC sú nasledovné:

1. Silikagél môže prejsť certifikáciou ROHS a je šetrný k životnému prostrediu.

2. Silikagél má mäkkú textúru a je príjemný na dotyk, zatiaľ čo výrobky z PVC sú drsné.

3. Silikónové výrobky sú relatívne mäkké, zatiaľ čo výrobky z PVC sú relatívne tvrdé.

4. Silikónové výrobky sú pružnejšie, ale PVC nemá húževnatosť.

5. Silikónové výrobky sa vo všeobecnosti vyrábajú relatívne priehľadné, zatiaľ čo výrobky z PVC sa vyrábajú v plnej farbe.

6. Silikagélové produkty po spálení zbelejú s relatívne malým zápachom po spálení a produkt sa stane práškovým, zatiaľ čo produkty z PVC po spálení ohňom sčernejú a pri spálení bude zápach nepríjemný.

 

Zo vzhľad výrobku, výrobky z PVC sú o niečo drsnejšie ako silikónové produkty. Povrch silikónových výrobkov je hladký a farebný. Na dotyk je textúra silikónové produkty mäkšia, s lepšou húževnatosťou a elasticitou, zatiaľ čo PVC mäkká guma je relatívne tvrdá. , Ale mäkkosť a tvrdosť oboch sa dá nastaviť. PVC materiály majú bežné materiály a materiály šetrné k životnému prostrediu, nazývané aj ATBC-PVC, a samotný silikagél je šetrný k životnému prostrediu a vyhliadky silikagélových produktov sú stále celkom dobré.